loading
Did you schedule your appointment with a doctor?
Contact Us

News

Počeo je Bobath Neurorazvojni tečaj za djecu
05 Dec
2017

Počeo je Bobath Neurorazvojni tečaj za djecu

Nakon dugo vremena ponovno se održava veoma cijenjeni Bobath Neurorazvojni tečaj za djecu. Pod vodstvom poznate instruktorice Karoline Župetić, Bobath tečaj se po prvi put odvija u prostorijama Poliklinike Glavić. Po njegovom završetku ovi mladi ljudi bit će bogatiji u prenošenju znanja i iskustva u području neurorazvojne terapije, te u rukovanju, procjeni i vođenju djece s neurološkim oštećenjima.

Ovaj tečaj je napravljen kako bi omogućio pregled trenutne teorijske pozadine Bobath/Neurorazvojne terapije u tretmanu djeteta s CP, kroz studije neuroznanosti, klasifikaciju sindroma, te načela procjene i tretmana. Također tečaj omogućuje početno praktično i teorijsko iskustvo u Neurorazvojnoj terapiji, rukovanju, procjeni i vođenju djece s CP. Razvija svijest o faktorima koji su uključeni u rješavanje problema i komunikaciju u svim aspektima tretmana, uključujući dijete, roditelje, terapeute te zdravstveni i edukacijski tim.

Sudionici će u periodu provođenja tečaja raspravljati o trenutnom znanju iz područja neuroanatomije, neurofiziologije i neuropatologije i povezati to s djecom sa CP. Primijeniti načela normalnog i abnormalnog razvoja u tretmanu djece s CP te primijeniti razumijevanje senzomotornog razvoja i razvoja normalnog pokreta u tretmanu djece s CP. Prepoznati značajke različitih tipova cerebralne paralize i klasificirati djecu s CP. Razviti vještinu u procjeni i analizi problema djece s CP i vještinu učinkovite primjene tehnika rukovanja i ostale aktivnosti koje uključuju brigu o djetetu.

Terapeutkinja i NDT Bobath tutor, Karolina Župetić već 34 godine prenosi svoja iskustva u radu s djecom i bavi se upravo podučavanjem zdravstvenih djelatnika iz područja Bobath neurorazvojne terapije.
Bobath tečaj, u suorganizaciji Medicinskog centra Glavić, provodi se u četiri dijela, a ostali dijelovi predviđeni su tokom 2018. godine.

Ponosni smo što imamo priliku svakodnevno ulagati u najsuvremeniju medicinsku tehnologiju, a s još većom pažnjom posvećeni smo onima koji tom tehnologijom upravljaju na pravi način i potom svoja znanja primjenjuju u konačnom cilju - individualnoj neurorehabilitaciji svakog pacijenta. Poliklinika Glavić ovime se nastavlja pozicionirati i kao moderni edukacijski centar koji fokus stavlja upravo na razvoj i kvalitetu usluge prema svojim pacijentima.

Related news

We use cookies to give you the best possible experience on our website. More information