loading
Jeste li rezervirali svoj termin pregleda?
Kontaktirajte nas

Konzilijarni pregledi

Konzilijarni pregledi

PREGLED SPECIJALISTA PSIHIJATRIJE:

Specijalist psihijatrije:  Prim dr. Niko Glavić, specijalist neuropsihijatar

                                    Dr. Nada John, specijalist psihijatar

Postavljanje dijagnoze temelji se na pažljivo prikupljenim podacima i pregledu bolesnika. Osnovni psihijatrijski dijagnostički instrument je psihijatrijski intervju.

Psihijatrijski intervju je vrlo specifičan razgovor iz više razloga. Posebno je važan prvi intervju jer se bolesnik tada prvi puta susreće s psihijatrom. Jedan od osnovnih ciljeva psihijatrijskog intervjua, osim postavljanja dijagnoze, je aktivno uključiti bolesnika u proces liječenja tj. uspostava partnerskog, a ne pasivnog (autoritet-dijete) odnosa. Međutim, kod pojedinih bolesnika to se ostvaruje vrlo teško ili nikako.

Psihijatar na temelju razgovora procjenjuje emocionalno stanje bolesnika, proces razmišljanja i kognitivno funkcioniranje. Nakon dobivenih podataka i promatranja ponašanja predlaže bolesniku što bi bilo najbolje u tom trenutku napraviti i kakvu terapiju propisati.

 

PREGLED SPECIJALISTA NEUROPEDIJATRIJE:

Specijalist neuropedijatrije: dr. Radenka Kuzmanić-Šamija, specijalist pedijatar i subspecijalist neuropedijatar.

Neuropedijatrijski pregled specifičan je pregled u dječjoj dobi, obavlja ga neuropedijatar. Neuropedijatar je specijalista za dječje bolesti - pedijatar s dodatnom specijalizacijom iz užeg područja dječje neurologije.

U neuropedijatrijskoj ambulanti Poliklinike Glavić redovito ordinira doc. dr. sc. Radenka Kuzmanić-Šamija, spec. pedijatar i subspecijalist pedijatrijske neurologije, s neuropedijatrijskog odjela KBC-a Split.

Specijalistički pregledi uključuju specijalističke pretrage ultrazvuka mozga, EMNG, kontrolni i te preostali neuropedijatrijski pregledi.

PREGLED SPECIJALISTA NEUROKIRURGIJE

Specijalist neurokirugije: prof.dr.sc. Miroslav Vukić, spec. neurokirurg

Naš tim stručnjaka na području neurologije upotpunjuje prof. dr. sc. Miroslav Vukić koji slovi kao vodeći spinalni kirurg u Hrvatskoj. Uža specijalnost i područje interesa prof. dr. sc. Vukića je kirurgija degenerativnih bolesti kralježnice, posebno vratne, kao i tumori kanala kralježnice i lubanjske osnovice.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija