Poliklinika Glavić

za neurologiju, internu medicinu i oftalmologiju

Ustanova za zdravstvenu skrb Glavić

za medicinu rada, djelatnost medicinsko-biokemijskog laboratorija, 

djelatnost sanitetskog prijevoza, zdravstvenu njegu i fizikalnu terapiju 

POLIKLINIKA GLAVIĆ

Ćira Carića 3
20 000 Dubrovnik


tel: +385 20 435 565
tel: +385 20 435 575
mob: +385 99 212 6424
fax: +385 20 438 387
 

E-mail:

info@poliklinika-glavic.hr


Radno vrijeme:
pon - pet: 07:00-19:00 h
sub: 08:00-12:30 h

GMaps
he_tip (680x190)
Savjeti


PRIPREMA ZA KOLONOSKOPIJU I REKTOSKOPIJU
 
Za kolonoskopiju treba prethodno pripremiti debelo crijevo, tj. očistiti ga i to dan prije tijekom poslijepodneva. Danas ima nekoliko vrsta pripravaka za čišćenje koji se mogu kupiti u svakoj ljekarni uz popratne upute. Svako je čišćenje povezano s uzimanjem što veće količine tekućine, najmanje tri litre, a po mogućnosti i više. Neobično je važno da je crijevo prilikom pretrage čisto kako bi se što bolje i lakše vidjele promjene na sluznici, a ujedno da bi se moglo napredovati kroza nj. Naime, ostaci stolice spriječavaju prolaz aparatu i smanjuju vidljivost, a ako ga u potpunosti onemogućuju, mora se odustati od daljnje pretrage. 

PRIPREMA ZA GASTROSKOPIJU

 

Gastroskopija se rutinski obavlja ambulantno. Kako bi vaš liječnik dobro vidio sluznicu želuca i dvanaesnika, vaš želudac mora biti potpuno prazan. Da bi ispraznili morate slijediti upute o pripremi za gastroskolipu. U principu, ne smijete jesti ni piti šest do osam sati prije testa. Može vam biti dopušteno poneki gutljaj tekućine do 2 sata prije pregleda. Ako inače uzimate lijekove (npr. tablete za krvni tlak), uzmite ih kao i obično,sa malim gutljajem vode, osim ako vam liječnik izričito zabrani.

PRIPREMA ZA SNIMANJE EEG-A

Potrebno je da kosa bude čista, bez laka i gela za kosu. Prije snimanja treba uzeti lagan obrok jer gladovanje odnosno smanjena razina šećera u krvi može utjecati na električnu aktivnost mozga. Pacijent treba uzeti svoju redovnu terapiju nezavisno od snimanja, osim ako nije drugačije rečeno u sklopu dijagnostičkog procesa.