loading
Jeste li rezervirali svoj termin pregleda?
Kontaktirajte nas

Fizikalna medicina

Fizikalna medicina

Naš stručni tim liječnika čini i dr. med. FEBPRM Nikolina Kristić-Cvitanović koja je svoje obrazovanje i stručnost upotpunila diplomom European Board of physical and rehabilitation medicine s pedesetogodišnjom tradicijom obrazovanja najkvalitetnijih liječnika u Europi, uz posebna znanja iz područja neurorehabilitacije i protetike. Svoje znanje redovito aplicira pri pregledima pacijenata koji su u programu terapija i neurorehabilitacije na tehnološki najnaprednijim robotskim uređajima u našim Poliklinikama u Zagrebu i Dubrovniku.

Osim specijalističkih pregleda, dr. Kristić-Cvitanović bavi se i ultrazvučnom dijagnostikom bolesti mišića i zglobova te apliciranjem najsuvremenijih metoda liječenja degenerativnih bolesti kao i obavljanjem terapije akupunkturom.

 

AKUPUNKTURA

Simptomi i bolesti kod kojih terapija akupunkturom pomaže su:

  • - bolna stanja (glavobolje, neuralgije, lumboischialgia, spondiloza…)
  • - reumatska oboljenja
  • - degenerativna oboljenja kralježnice i zglobova
  • - izvanzglobni reumatizam (tendinitis, entezitis, periartritis – bolno rame)
  • - prijelomi i sportske ozljede
  • - neurološka oboljenja (slabosti, pareze i paralize perifernih živaca, stanje nakon moždanog udara)

 

ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA BOLESTI MIŠIĆA I ZGLOBOVA

Ultrazvuk je napredna, precizna, ne invazivna, brza metoda, bez zračenja. Koristi zvuk visoke frekvencije kako bi stvorio sliku detektiranih tkiva te je izuzetno koristan u brzoj i preciznoj dijagnostici ozljeda mišića, tetiva i zglobova. Za sve rupture mišića, rupture tetive, upale tetive te izljeve u zglobu, ciste meniska i sl. predstavlja odličan alat prilikom postavljanja konačne dijagnoze.

Visoka razlučivost ultrazvuka daje mu prednost pred drugim radiološkim metodama kad su u pitanju dostupna tkiva poput ahilove tetive, patelarne tetive ili mišića prednje lože). Uz to ultrazvuk rebara, kostiju šake i stopala dobro prikazuje okultne frakture.

 

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

W3Schools