loading
Jeste li rezervirali svoj termin pregleda?
Kontaktirajte nas

Robotska neurorehabilitacija

Lokomat

Lokomat

Svima omiljen i dobro poznat robot, napravljen je u svrhu vraćanja funkcionalnosti donjih ekstremiteta odraslih pacijenata i djece koji su je djelomično ili u potpunosti izgubili zbog moždanog udara, cerebralne paralize, multiple skleroze, Parkinsonove bolesti, traumatske ozljede mozga, degenerativnog oboljenja zglobova donjih ekstremiteta ili pak mišićne atrofije.

Indikacije za uređaj imaju djeca s minimalno 4,5 godine starosti s dijagnozama poput moždanog udara, cerebralne paralize ili pak kod traumatskih ozlijeda mozga, mišićne atrofije, slabosti mišića, paraplegije i hemiplegije. Glavni cilj rehabilitacije jest omogućiti djeci u ranim fazama rasta i razvoja funkcionalnost i poboljšati kvalitetu življenja i odrastanja. 

Uređaj se sastoji od egzoskeletonskog robota, sprava za hodanje i ortoza koje su prilagodljive odraslim pacijentima i djeci poviše pet godina. Rad na uređaju na zabavan i interaktivan način, kroz video igre, potiče pacijenta da određenu vrstu pokreta napravi više puta što pospješuje njegov oporavak.

Dodatna motivacija pacijenta potiče se i BIOFEEDBACK-om, točnije preciznim mjerenjima rada putem senzora koji se nalaze na mjestima koljena i kukova ortoza. Na taj način pacijent ima vjerodostojan uvid u njegovo zdravstveno poboljšanje.

Iako individulano daje izvrsne rezultate, može se preporučiti i kao odlična dopuna fizikalnoj terapiji. Iako se primarno preporučuje neurološkim pacijentima, najnovije studije pokazuju odlične rezultate i kod ortopedskih pacijenata.

 

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

W3Schools