loading
Jeste li rezervirali svoj termin pregleda?
Kontaktirajte nas

Neurorehabilitacija robotikom Zagreb

Armeo Spring Pediatric

Armeo Spring Pediatric

 

Ovaj je uređaj napravljen u svrhu vraćanja funkcionalnosti gornjih ekstremiteta onima koji su tu funkcionalnost djelomično ili potpuno izgubili zbog neuroloških, spinalnih ili mišićno-koštanih oštećenja. S ovim robotom radi se na pokretima u ruci od ramena do šake, a vježbama koje objedinjuju cijelu ruku povećava se intenzitet korištenja ruke na što prirodniji način. 

 

Kao savršena nadopuna standardnim terapijama, sam koncept izvođenja vježbi na uređaju temelji se na motivaciji pacijenta potaknutoj zabavnim video igricama. Takav koncept od pacijenta zahtjeva točno određenu vrstu pokreta koji potom aktiviraju ciljane mišićne skupine. Asistencijom ovog kao i ostalih robotskog uređaja u našim poliklinikama, pacijent vježba mozak potičući njegovu neuroplastičnost koja je ključna za ozdravljenje i ubrzani oporavak pacijenta.

 

Prilagodljiv je anatomiji svakog pojedinog odraslog pacijenta jer uz pomoć egzoskeletona s integriranim oprugama obuhvaća cijelu ruku od ramena do šake te pomaže u odrađivanju aktivnih pokreta praćenim softverskim video igrama.

 

Poseban je po tome što registrira i najmanje pokrete ruku te procjenjuje motoričke sposobnosti i koordinaciju pacijenta. Također, ugrađeni senzori bilježe svaki pokret na zglobu tijekom cijelog vježbanja. Ti podaci se poslije koriste za procjenu, usporedbu i dokumentiranje napretka pacijenta.

 

Vježbanje na uređaju potiče veću interakciju pacijenta s aparatom čime se postiže veća samostalnost pokreta ruke, a samim time i veće samopouzdanje. Primjeri naših pacijenata pokazuju nevjerojatne pomake u svakodnevnim aktivnostima čime njihov život postaje manje ovisan od drugima.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

W3Schools